IT-säkerhet för företag

september 15, 2021

”Att ha en bra IT-säkerhet på ditt företag är a och o för en trygg arbetsplats, säger en av våra IT-experter Kim Torgalsson”. Vi på Norteam har rätt verktyg för att du och dina medarbetare ska slippa oroa er för att bli utsatta av attacker, förlora viktiga dokument eller få intrång.

 

4 viktiga grundpelare och verktyg att se över på din arbetsplats för en säkrare IT:

 

Tvåstegsverifiering

Skydda ditt konto med ett extra verifieringssteg. I och med den snabba utvecklingen räcker det idag inte enbart med ett lösenord för att hålla dig säker. Vi rekommenderar att använda detta i ert företag samt privat. Det är ett steg till framtidens autentisering där vi troligtvis inte kommer ha kvar lösenord. Häng med i utveckling med ditt företag!

 

Lösenordshanterare

Med det här verktyget skapar ni komplexa och unika lösenord för varje konto. Man kan dela gemensamma konton i företaget och du kan ha dina egna lösenord. Det här verktyget underlättar i vardagen då du slipper komma ihåg alla dina lösenord.

 

Backup

Har du också varit med om att dina dokument försvinner spårlöst eller inte sparas? Genom att molnbasera din IT och lagra din data på två ställen kan du hitta tillbaka till borttappade filer.

 

Antivirus

Skydda din dator och filer med ett tilläggsskydd mot skadlig kod. Det här kanske man tror är grundläggande när du köper en dator men det skyddar inte tillräckligt mot dagens hot. 

 

Läs mer om vårt erbjudande kring IT-säkerhet här och ladda ner vår kostnadsfria pdf som innehåller allt du behöver veta om nätfiske. 

Hälsningar, Teamet på Norteam