Vad är Microsoft Viva 2021?

februari 11, 2022

I takt med den nya övergången till en mer digital arbetsmiljö lanserade Microsoft plattformen Microsoft Viva i början på 2021. Fokus är att öka medarbetares engagemang, välbefinnande och lärande samt att upprätthålla gemenskapen med kollegorna vid distansarbete.

 

‒ Om det är något det senaste året visat oss, så är det behovet av teknik, data och insikter som jobbar tillsammans för att skapa hållbara arbetsplatser och återställa det sociala kapital som gått förlorat med övergången till hybrida arbetsmiljöer, säger Satya Nadella, VD för Microsoft. När vi investerar i människor och förbättrar medarbetarupplevelsen, kan vi också påverka engagemang, kundnöjdhet och lönsamhet. När medarbetarna trivs och mår bra, kommer också affärerna må bra (Källa: Microsoft).   

 

Idag finns 4 moduler att upptäcka under Microsoft Viva. I Viva Connections kan kollegor dela interna dokument, nyheter och delta i olika grupper samtidigt som man kan kommentera delningarna. Viva Insights ger dig personliga insikter som effektiviserar ditt arbete så som blocka din kalender för regelbundna pauser, fokuserat arbete och lärande. I Viva Learning får du förslag på en mängd olika utbildnings- och yrkesutvecklingsmöjligheter. Både korta och längre videos finns tillgängligt. I Viva Topics kan du enkelt integrera med kollegor från hela företaget och hitta dokument, videos och annat som är relaterat till ett specifikt projekt/ämne. 

 

Vill du och ditt företag få tillgång till Microsoft Viva? Kontakta oss här.

 

Källa: https://news.microsoft.com/sv-se/2021/02/04/microsoft-presenterar-microsoft-viva-ny-plattform-ska-hjalpa-manniskor-att-trivas-och-ma-bra-pa-jobbet/

Hälsningar, Teamet på Norteam