En hållbar IT-miljö
/ IT-leverantör

Vi är måna om att vara en hållbar IT-leverantör och en hållbar arbetsplats och därför bedriver vi ett aktivt miljöarbete i samverkan med kunder, leverantörer, anställda och andra intressenter. Här nedan kan du läsa mer om vårt engagemang och åtgärder.

En hållbar IT-miljö

Vårt primära syfte är att flytta över kunders data till molnet, vilket öppnar upp för nya arbetssätt som sparar företaget både tid och pengar. Dessutom ger det medarbetarna möjligheten att arbeta platsoberoende oavsett vilka verktyg man använder. Att arbeta i molnet innebär också att man arbetar mer innovativt då IT-miljön blir säkrare, modernare och kostnadseffektivt.

Säkerhet och lagring

Våra verktyg under Microsofts tjänsteportfölj lägger stor fokus på att säkerställa att IT-användare arbetar i en trygg IT-miljö. Med hjälp av verktyg som lösenordshantering, tvåstegsverifiering och backup skapar man bättre förutsättningar för en professionell och mer hållbar IT-miljö.

Modern teknik

Dagens IT är under ständig och snabb utveckling, därför lägger vi på Norteam stor vikt i att följa med i utvecklingen för att ständigt förbättra våra erbjudanden.

För att säkerställa att våra medarbetare och kunder använder både moderna och hållbara IT-produkter gör vi till största del våra inköp från Dustin. Dustin har fått ett flertal utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete och driver ett ansvarsfullt hållbarhetsarbete. Läs mer om deras hållbarhetsarbete här.

Kostnadseffektivt

Vårt mål är att ge våra kunder en helhetslösning inom IT. På så sätt sparar kunderna tid och kostnader för att i stället lägga tid på sin affärsverksamhet. Vi gör jobbet åt dem. När vi fick möjligheten att börja leverera iManage, efter en stor efterfrågan bland våra kunder, var det en självklarhet för oss. Det är bara ett exempel på de många åtgärder som vi gjort för att skapa långsiktiga och nöjda kundrelationer.

Microsoft datacenter i Sverige

Den stora energiförbrukningen hos datacenter är ett område som har stor klimatpåverkan. Därför är vi extra stolta och glada över att Microsoft öppnat upp dörrarna till det svenska datacentret som drivs med 100% förnybar energi och nollavfallsanläggningar. Inom kort kommer Norteam flytta över kunder och kommande kunders data till det svenska datacentret. Det kommer först och främst beröra de som arbetar i Microsoft Azure och Office 365. Läs mer om Microsofts svenska datacenterregion här.

Microsoft Partner Pledge

WE Partner Pledge Badge transparent 2021 signerade Norteam Microsofts Partner Pledge. Tillsammans kommer vi att säkerställa att vi driver frågor som berör både företag och oss som medborgare för ett hållbart samhälle. Läs mer om Microsoft arbete kring hållbarhet tillsammans med sina partners här.

Genom att skriva under Microsoft Sveriges Partner Pledge är vi en del av tech-Sverige som bidrar till att stärka den digitala kompetensen i Sverige, stödja den etiska och ansvarsfulla utvecklingen av AI-lösningar, bidra till en diversifierad och inkluderande arbetsplats samt vara med i omställningen till en mer hållbar framtid för Sverige. Källa från Microsoft här.

En hållbar arbetsplats

På Norteam satsar vi på en hållbar och välmående personal. Som medarbetare på Norteam uppmuntras man till personlig utveckling genom exempelvis utbildningar och möjlighet till att växa inom bolaget. Vi lägger också stor vikt i att alla medarbetare ska må bra och ha kul på arbetsplatsen. Det är därför vi bland annat byggt vårt eget gym och sociala yta med olika aktiviteter på kontoret. På Norteam firar vi framgångar tillsammans och hittar ofta på sociala aktiviteter utanför kontoret som bland annat innehåller aktivitetsfyllda konferenser. En engagerad och välmående personal smittar av sig på kunderna.

Kontoret

Norteam sitter i Ericsssons gamla lokaler, Instrumentfabriken, från 1940 som bevarats och fått en upprustning. Huset ägs av Svenska Hus som arbetar löpande med att energiförbättra deras lokaler i syfte att minska miljöpåverkan. Läs mer om deras hållbarhetsarbete här. På Norteams kontor källsorterar vi och ser till att allt återvinns!

”Kulturen på Norteam är något vi lägger stor vikt vid. Idag är vi en inkluderande arbetsplats där vi strävar efter en jämställd miljö. För oss är det viktigt att respektera varandra och blanda olika profiler för att skapa bästa möjliga team ”

Martin Norström_Norteam
- Martin Norström, vd på Norteam.

Tips från oss till dig: framtidssäkra din IT-miljö

För dig som planerar att hitta en extern IT-partner eller byta kan det vara bra att planera och sätta en tydlig strategi över hur ni vill arbeta med er IT idag men ännu viktigare att titta på framtida planer. Kommer ni att växa snabbt? Behöver ni implementera nya verktyg inom några år? För att få en hållbar IT-miljö välj en IT-leverantör som du kan växa tillsammans med. Vi på Norteam kan rekommendera de bästa lösningarna för dig idag med ett hållbart framtidstänk. Kontakta oss så berättar vi mer.