Norteam

Möt våra nya Cloud Engineers – Experter på molnteknik

Nya-cloud-engineers-till-cloud-operations

Vårt team har nyligen utökats med två till Cloud Engineers, Robin och Tobias. De började deras resa på Norteam med en praktikperiod, och nu har de avslutat sina utbildningar och är nu officiellt en del av Nor-teamet. Vi erbjuder gärna praktikplats (LIA) hos oss för att stödja studenter i deras karriärs- och kompetensutveckling! Vi satte oss ned med våra nya kollegor och ställde lite frågor för att lära känna dom bättre.

Lär känna Robin Krause, Cloud Engineer

Vad var det som fick dig att välja Norteam?

- På Norteam är alla trevliga och det är en bra arbetskultur. Norteam har dessutom det bästa kontoret jag varit på och jag tänkte direkt "wow det blir inte bättre än såhär".

Vad ser du mest fram emot under 2024 i din roll som Cloud engineer?

- Att ta mig an nya utmaningar och lära mig så mycket som möjligt.

Berätta om en förutfattad mening om din yrkesroll, stämmer den?

- Att alla Cloud Engineers gör samma sak. Det stämmer inte alls, man kan inrikta sig inom många olika områden.

Vilken historisk figur skulle du vilja ha som mentor och varför?

- Jag skulle nog säga Elon Musk eftersom han är väldigt driven och även intelligent. Han kan nog komma med bra idéer och tips.

Sommaren är runt hörnet, var spenderar du helst din semester?

- Jag spenderar helst min semester med familj och vänner. Kanske åka ut med båt till någon ö i Östersjön.

Lär känna Tobias Eriksson, Cloud Engineer

Om du skulle beskriva din första arbetsdag hos Norteam med en film-rubrik, vilken hade du valt och varför?

- Hmm... kanske "Tillbaka till framtiden"? Första intrycket när jag kom in på kontoret var verkligen WOW och det kändes som att jag rest in i framtiden till något super-tech kontor haha!

Vad är det som driver dig i din roll som Cloud engineer?

- Det som driver mig absolut mest är den kreativa delen av arbetet. Att hela tiden försöka hitta nya effektiva lösningar åt våra kunder och att samarbeta med mina kollegor för att komma fram till målet. En otroligt rolig process som aldrig ser likadan ut!

Vilka trender inom molnteknik är du mest exalterad över just nu?

- Jag tycker det är spännande att följa utvecklingen kring hantering av operativsystem via molnet med t.ex. Windows Autopilot. I korta drag är Autopilot ett verktyg som automatiserar installationen av Windows på nya datorer och det aktiveras genom att användaren bara loggar in. Jag gillar den här typen av automatisering och det är kul att följa den snabba utvecklingen av den här typen av moderna verktyg!

Om Norteam var en app, vilka tre funktioner skulle vara absolut nödvändiga?

- Hmm... det kanske skulle vara ett spel där målet är att klättra upp för ett högt berg? För att komma till toppen krävs det att man samarbetar, drar nytta av varandras styrkor och hittar nya strategier för att ta sig uppåt.

Om du fick välja destination för Norteams årliga företagsresa, vilken hade du valt och vad hade vi gjort?

- Jag har länge varit fascinerad av Påskön så det hade varit häftigt att få åka dit på företagsresa och få en guidad tur om all spännande historia på ön med Moai-statyerna och all mystik kring dem. Definitivt en drömresa för mig!

Joina vårt team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom IT? Är du kanske IT-säkerhetsspecialist, IT-konsult eller vill du arbeta nära våra kunder med IT-support? Spana in våra lediga tjänster här.

Senaste
nytt