Norteam

Vår IT-avdelning får nya kollegor!

Våra nya kollegor Mattias och Oliver

Lär känna två av Norteams nya medarbetare. Oliver kliver in som Delivery Technician för att stödja upp vårt leveransteam som säkerställer att våra kunder får en sömlös övergång och ansvarar för att driftsätta våra kunders nya IT-infrastruktur. Mattias har tagit över rollen som Technical Account Manager och ansvarar för att hjälpa våra kunder med vidareutveckling, projektering och förvaltning av deras teknik. Vi intervjuade Oliver och Mattias för att få veta mer om dem och deras roller.

Lär känna Oliver Navin, Delivery Technician

Vad var det som fick dig att välja Norteam?

- Jag valde Norteam främst för att det är ett spännande och expansivt bolag som satsar väldigt mycket på sina anställda.

Vad tycker du är roligast i arbetet från projektstart till driftsättning?

- Det är helt klart att sätta upp vår IT-lösning som kunderna får vara med att testa innan skarp drift, för oss är det viktigt att kunden får testa sin nya miljö innan vi går till drift.

Hur hade du beskrivit ditt jobb för en sjuåring?

- Haha otrolig fråga! Tänk dig att du har en legokloss eller figur av något slag, denna tar du sönder för att sedan bygga upp den i molnet. Smart va?

Vad är något dina kollegor ofta ber dig om hjälp med?

- I och med att jag har en bred kunskap inom nätverk, så skulle jag säga nätverksfrågor. Men sen har jag även ett stort intresse för väder, så många brukar fråga om hur vädret blir och så vidare.

Om du var en kändis för en dag, vad skulle du göra och varför?

- Personligen känns det typ jobbigt att vara kändis? Otroligt tråkigt svar men… Jag lever bäst i det ”normala”.

Lär känna Mattias Joelsson, Technical Account Manager

Om du skulle beskriva din första arbetsdag hos Norteam med en film-rubrik, vilken hade du valt och varför?

- ”Everything Everywhere At Once”, och detta för att jag minns min första dag som otroligt intressant. Jag hade så otroligt mycket information att suga åt mig, så många härliga kollegor som ville lära känna en. Det var längesen en arbetsdag gick så fort, då det hände så mycket!

Vad är det som driver dig i din roll som Technical Account Manager?

- Mitt driv i rollen som TAM är att utveckla mina kunders IT-miljöer, det finns så otroligt mycket utvecklingspotential hos så många företag där ute och jag blir alltid lika taggad på att möta människor som vill ta klivet mot utveckling tillsammans!

Om du fick införa en arbetsplatsregel som alla på företaget måste följa, vad skulle du välja?

- Casual Friday! Vilket innebär att alla fredagar klär man sig otroligt bekvämt i stället för att klä sig ”kontors-anpassat". Det hade varit superkul!

Vad är den roligaste färdigheten du har men inte får använda i ditt nuvarande jobb?

- Jag är en medioker på magitrick med kortlekar, tyvärr är det inget jag har någon nytta av i mitt jobb.

Det är fredag och du har slutat för dagen. Var hittar vi dig?

- Det är antigen Golden Hits eller soffhäng med sambon, inget där emellan!

Joina vårt team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom IT? Är du kanske it säkerhetsspecialist, it konsult eller vill du arbeta nära våra kunder med IT-support? Spana in våra lediga tjänster här.

Senaste
nytt