Norteam

Möt våra nya kollegor och hör mer om deras karriär inom IT

Vi på Norteam strävar efter att vara det ultimata valet av B2B IT partner för molntjänster från Microsoft. Norteam har växt mycket på senaste tiden och fått flera nya anställda i teamet. Det tror vi beror på att vi lägger stor vikt vid anställdas möjlighet till kompetensutveckling. Vi satte oss ner med två av Norteams senaste tillskott och ställde lite frågor. Sebastian stärker upp ekonomiavdelningen som Business Controller och Lovisa axlar rollen som Marketing Manager.

Lär känna Sebastian Palomba, Business Controller

Vad var det som lockade dig att välja Norteam?

-Jag fick intrycket av att Norteam är ett spännande och ambitiöst bolag i en framtidsbransch som satsar mycket, både som bolag och på sina anställda, vilket fångade mitt intresse.

Om du skulle beskriva din första arbetsdag hos oss med en låt-titel, vilken hade du valt och varför?

- ”1:a gången” med Magnus Uggla beskriver första dagen bra då den var full av nya intryck och saker man gjorde för första gången. Med det sagt kändes det väldigt enkelt att komma in som ny tack vare alla välkomnande och fantastiska människor på Norteam.

Berätta om en vanlig förutfattad mening andra har om ditt yrke. Skulle du säga att den stämmer?

- Fyrkantiga och tråkiga tror jag är en förutfattad mening om ekonomer generellt. Det ligger säkert något i det men jag har stött på alla möjliga olika typer av människor som arbetar med ekonomi, så min erfarenhet är att det just är en förutfattad mening och inte en sanning.

Om du fick ha en superkraft på jobbet, vilken skulle du välja?

- Stanna tiden, tänk vad mycket man hade kunnat få gjort på en dag!

Du får teleportera dig till vilken plats som helst i världen, var åker du och vad hittar du på?

- Rio de Janeiro – hänga, bada och spela fotboll på Copacabana hade varit en häftig upplevelse.

Lär känna Lovisa Billing, Marknadschef

Vad var det som fick dig att välja Norteam?

- Jag sökte efter ett företag inom B2B-sektorn som befann sig på en expansiv tillväxtresa, där jag kunde använda och utveckla mina kunskaper inom tillväxtmarknadsföring. Jag letade specifikt efter ett scale-up företag – större än en start-up men inte helt etablerat – med tydliga tillväxtambitioner. När Norteam kontaktade mig blev jag omedelbart imponerad av deras fina företagskultur och den entreprenörsanda som präglar organisationen. Jag tycker också att Norteam verkligen var innovativa i deras paketeringar och värderingar, vilket kändes väldigt lockande för mig. Jag blev inspirerad av möjligheten att bidra till att utveckla deras varumärke så att det speglar dessa värderingar och lösningar.

Vad ser du fram emot under 2024 i din roll som marknadschef på Norteam?

- Jag ser fram emot att hjälpa Norteam att öka sin synlighet och närvaro. Vi satsar på att fördjupa vår förståelse för vår målgrupp för att kunna utveckla vårt erbjudande och varumärke, så att vi levererar maximalt värde på alla nivåer. Jag ser också fram emot att lyfta fram vårt fantastiska team och deras kompetens, men också helt enkelt att vi är ett riktigt härligt gäng som har väldigt kul tillsammans!

Om Norteam var en app, vilka tre funktioner skulle vara absolut nödvändiga?

- Appen skulle definitivt behöva vara snabb och ha hög prestanda, eftersom Norteam är ett agilt företag som är nytänkande och framåt.Den skulle också ha en hög personanpassad upplevelse och därmed visa exakt det som jag är intresserad av eftersom vi alltid skräddarsyr våra lösningar utifrån våra kunders behov och utgångsläge. Slutligen, givetvis skulle de ha en utmärkt kundtjänst- och supportfunktion som alltid är tillgänglig, oavsett om problemet är stort eller litet!

Vilket är det mest minnesvärda företagseventet eller teambuilding-aktiviteten ni har haft?

- Det mest minnesvärda för mig är utan tvekan min första resa med Norteam. En gång om året åker vi på en längre resa, ofta utomlands. Senast tillbringade vi fyra dagar i Alicante där det bjöds på mängder av sol, strandhäng, fantastisk mat, en hel del asgarv och dans-moves som jag kommer minnas lääänge!

Vilka två saker skulle du ta med dig till en öde ö – om mat och vatten redan fanns där?

- Om jag får inkludera djur som saker, skulle jag definitivt ta med min älskade hund, Bisou. Hon skulle vara ett bra sällskap som skulle hjälpa mig att hålla humöret uppe när det bli tufft och kunna ge mig villkorslös kärlek och mys. Och om det är tillåtet, skulle en häst också vara på min lista. Jag älskar att rida och tänker att den skulle kunna hjälpa mig att dra stockar så att jag kan bygga ett hus och smidigt utforska ön för att hitta den mest lämpliga bostadsplatsen. Om djur inte är tillåtna skulle jag packa ner nödvändig medicin och kanske någon bok med temat beginner’s guide to survival, tänker att det är bra att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att överleva haha!

Joina vårt team!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom IT? Är du kanske it säkerhetsspecialist, it konsult eller vill du arbeta nära våra kunder med IT-support? Spana in våra lediga tjänster här.

Senaste
nytt